Tekstschrijver of Copywriter: wat is het verschil?

verschil copywriter en tekstschrijver

De ene klant refereert naar ons als tekstschrijver, de ander geeft ons de titel copywriter, maar waarin verschillen deze begrippen eigenlijk? Een snelle check in de van Dale leert ons dat de term copywriter letterlijk tekstschrijver betekent, iets wat de verwarring omtrent de begrippen natuurlijk niet verbetert. In ons geval leveren we hetzelfde op: bizar goedgeschreven teksten, toch worden de begrippen op verschillende manieren gebruikt.  

Een copywriter mag volgens de van Dale dan wel een tekstschrijver zijn, de teksten die door copywriters worden opgeleverd zijn doorgaans geen standaard teksten. Een tekst van een copywriter is meestal bedoelt om de lezer aan te zetten tot actie, van het klikken op een link tot het aankopen van een product of dienst. Copywriters zijn dus in feite creatieve en commerciële tekstschrijvers. Daar komt bij dat copywriters zich bij webteksten in veel gevallen ook bezighouden met zoekmachineoptimalisatie (SEO). Zo blijft de voor jou geschreven tekst altijd goed vindbaar.

Een tekstschrijver is een tekstschrijver, ja echt. Hoewel dat wat minder spannend klinkt zegt dat natuurlijk niks over de expertise van een tekstschrijver. Een tekstschrijver kan bijvoorbeeld een hele goede copywriter zijn, of (web)teksten schrijven die door een groot publiek met plezier worden gelezen. Ook heeft vrijwel iedere tekstschrijver zijn eigen expertise, zo specialiseren wij ons in de motorbranche.

Is het verschil bij ons belangrijk?

Het verschil tussen een copywriter of een tekstschrijver is wat ons betreft verwaarloosbaar, in de praktijk zul je zien dat er aardig wat overlap tussen de twee is. De ene term bekt wat lekkerder dan de ander, maar binnen de motorwereld doen we beide. Benieuwd wat wij als tekstschrijver of copywriter voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Published by Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Als oprichter van Motorstof.nl probeert hij constant z'n kennis te verbreden, en die kennis deelt hij graag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s